Nieuws

De Woonbond waarschuwt huurders tegen mislopen huurtoeslag

11 augustus 2021


Huurders die vorig jaar recht hadden op huurtoeslag, maar dit nog niet hebben aangevraagd, kunnen dat nog een paar weken doen. Omdat er sinds vorig jaar ook een grote groep extra huurders in aanmerking komt voor huurtoeslag, is het verstandig om te controleren of je geen recht had op huurtoeslag, laat de Woonbond weten. Door een wetswijziging hebben zo’n 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag vanaf 2020. Het aanvragen van huurtoeslag over 2020 kan nog tot 1 september.


In 2020 zijn de harde inkomensgrenzen, waarbij je helemaal geen recht op huurtoeslag meer had als je inkomen boven een bepaald bedrag uitkomt, vervallen. Sindsdien loopt de hoogte van de huurtoeslag bij een hoger inkomen nu geleidelijk af. Woonbondwoordvoerder Marcel Trip: ‘Hierdoor hebben meer mensen nu recht op huurtoeslag. Huurders die in het verleden nét boven de inkomensgrens zaten, komen nu wellicht wél in aanmerking.’


Huurders kunnen op de website van de Belastingdienst een proefberekening doen om te kijken of ze inderdaad recht hadden op huurtoeslag. Ze kunnen die dan nog tot 1 september aanvragen. Of huurders recht hebben op huurtoeslag, en de hoogte van het bedrag, hangt af van de huurprijs, het inkomen en huishoudgrootte


Oprichting bewonerscommissie de Eik

Publicatiedatum: 8-5-2021


Onlangs is bewonerscommissie de Eik officieel van start gegaan. Huurdersvereniging De Koepel wil hen hierbij van harte feliciteren en wenst hen veel succes.


Het wooncomplex de Eik is gelegen aan de Eik nrs. 55 t/m 215.


Wilt u meer weten over de Bewonerscommissie de Eik?

Klik dan HIER.


Wilt U weten of er voor uw complex al een bewonerscommissie is of wilt u zelf met een aantal buren een bewonerscommissie oprichten? Kijk dan even op DEZE pagina van Huurdersvereniging De Koepel.


65- PLUS wonen Hellevoetsluis

1-3-2021


Maasdelta voert samen met de gemeente Hellevoetsluis en de huurdersvereniging De Koepel de proef 65- PLUS wonen uit in Hellevoetsluis. Het doel is om voor extra doorstroming op de woningmarkt te zorgen.


Het is een aanbod voor 65- plussers die een huur eengezinswoning van Maasdelta in Hellevoetsluis achterlaten en naar een gelijkvloerse woning (in één van de hiervoor gekozen gebouwen) willen verhuizen in Hellevoetsluis.


Lees HIER verder voor meer informatie


Mogelijke huurverlaging in 2021

Publicatiedatum: 7 januari 2021

Bron: Aedes


Huishoudens die na 2019 een inkomensdaling hebben gehad en/of waarbij de huurprijs boven de aftoppingsgrens is gekomen en daardoor ook in aanmerking komen voor huurverlaging, kunnen zelf een verzoek indienen bij de corporatie.

Lees HIER verder.


Wooncoach

Publicatiedatum: 7 januari 2021

Bron: Groot-Hellevoet


In de prestatieafspraken met de gemeente Hellevoetsluis is afgesproken dat Maasdelta vanaf 2021 een wooncoach gaat inzetten. Deze kan met ouderen in gesprek gaan over hun woonsituatie. Een wooncoach kan met bewoners meedenken om een verhuizing van een eengezinswoning naar een appartement mogelijk te maken. "Ik vind het goed dat deze rol wordt opgepakt”, aldus wethouder Aart Jan Spoon. "Soms willen mensen wel verhuizen, maar zien ze vooral de problemen die daarbij komen kijken, of de kosten. Een wooncoach kan hen dan op weg helpen. Als dat lukt, is er ook sprake van meer doorstroming in bestaande woningen. En dat is nodig.” Lees HIER verder voor het artikel


Alleenstaanden buitenspel voor een betaalbaar huurhuis

Publicatiedatum: 7 juli 2020

Bron: Woonbond


Als het aan het kabinet ligt komen 140.000 woningzoekenden niet langer in aanmerking voor een betaalbaar huurhuis, terwijl ze met hun inkomen nauwelijks een alternatief hebben. Lees HIER verder.


Oprichting bewonerscommissie Bruggehoofd

Publicatiedatum: 19-10-2019

Onlangs is bewonerscommissie Bruggehoofd officieel van start gegaan. Huurdersvereniging De Koepel wil hen hierbij van harte feliciteren en wenst hen veel succes.


Het appartementencomplex Bruggehoofd is gelegen aan het Bruggehoofd nrs. 16 t/m 77.


Wilt u meer weten over de Bewonerscommissie Bruggehoofd?

Klik dan HIER.


Wilt U weten of er voor uw complex al een bewonerscommissie is of wilt u zelf met een aantal buren een bewonerscommissie oprichten? Kijk dan even op DEZE pagina van Huurdersvereniging De Koepel.


Informatiefolder De Koepel

Publicatiedatum 2-8-2019

Vanaf vandaag kunt U de informatiefolder van de Huurdersvereniging De Koepel aanvragen via ons contactformulier. Ook is het mogelijk de folder te downloaden via DEZE knop.


Oprichting bewonerscommissie Parkzicht III

Publicatiedatum 31-7-2019

Onlangs is Bewonerscommissie Parkzicht III officieel van start gegaan. De Koepel wil hen hierbij van harte feliciteren en wenst hen veel succes.


Parkzicht III is gelegen aan de Valentijn Klotzstraat nrs. 300 t/m. 603.


Wilt u meer informatie over de Bewonerscommissie van Parkzicht III?

Klik dan HIER.


Waarom een bewonerscommissie?

Publicatiedatum 26-4-2019

Onlangs is Bewonerscommissie Evertsen officieel van start gegaan. Wij willen ze hierbij van harte feliciteren en veel succes wensen.


Huurdersvereniging de Koepel Hellevoetsluis zou graag zien dat er nog meer bewonerscommissies opgericht gaan worden. Actieve bewoners kunnen namelijk veel betekenen voor hun medebewoners c.q. buren.


Wilt u meer informatie over het oprichten van een Bewonerscommissie?

Lees dan HIER verder.


Oprichting bewonerscommissie Evertsen

Publicatiedatum: 25-4-2019

Bron: Facebookpagina Maasdelta

In april is er een nieuwe bewonerscommissie opgericht door de bewoners van het gebouw ’Jan Evertsenstaete’ in Hellevoetsluis.


Op 11 april heeft de nieuwe bewonerscommissie zich voorgesteld aan de bewoners van de ‘Jan Evertsenstaete’. De nieuwe bewonerscommissie heet ‘Evertsen’.
Er is een feestelijke gebeurtenis van gemaakt en voor iedereen was er koffie met gebak.


Maasdelta heeft ook haar steentje bijgedragen en heeft samen met de nieuwe bewonerscommissie de hele recreatieruimte weer opgefrist. Zo is alles opnieuw geschilderd en zijn er leuke schilderijtjes opgehangen. Al met al dus een mooie start voor de bewonerscommissie ‘Evertsen’


Wij wensen haar veel succes toe!


Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp bij Co2-reductie

Publicatiedatum 15-2-2019

Bron: Maasdelta

Duurzaam en betaalbaar wonen, dat is wat woningcorporaties en Urgenda vandaag tijdens een persconferentie in Den Haag bepleitten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting. Ook Maasdelta was aanwezig om steun te betuigen en haar deelname te bevestigen aan het actieplan. Lees HIER verder voor het volledige artikel.